Hjärnsteget 21 km

Hjärnsteget 21 km

Start time
13-22 October 2023
Type of race
Running
Location
Virtual - Participate anywhere
Distance
21 km
Participants in race
87
Organizer
Hjärnfonden

Useful links

Race description

Hjärnsteget okt 2023 – ett virtuellt lopp för Hjärnfonden.

Den 13 – 22 oktober hålls Hjärnsteget för sista gången i år. Var med oss och bidra till hjärnforskningen! Promenera tillsammans med en vän, ta med hunden ut på en sväng eller dra ihop kollegorna till en löprunda och ha en picknick efteråt.

Spring, gå, eller rulla någon av sträckorna 3 km, 5 km, 7 km, 10 km eller 21 km. Du väljer fritt bland sträckorna och delta varifrån du vill.

Anmälningsavgift

  • 249 kr ink medalj*
  • 479 kr ink medalj och Hjärnstegets t-shirt i funktionsmaterial**

Du får din medalj och t-shirt hemskickad, vi skickar ut dem löpande så ju tidigare du anmäler dig ju fortare får du ditt paket.
Vid anmälan erhålls en loppkod som du använder i appen RaceOne.
Anmälan är öppen fram till och med 22 oktober kl 23:00.

Starta ditt lopp i RaceOne-appen för en förhöjd loppupplevelse. Alternativt ladda upp ditt resultat manuellt i efterhand om du använt GPS-klocka eller annan träningsapp. Registrering av ditt resultat skall ske senast 23:59 på söndagen den 22 oktober.
Överskottet från loppet går till Hjärnfondens arbete med att stödja forskning och information om hjärnan. Årets sista lopp väljer vi att lyfta diagnosen depression som räknas till en av vår tids stora folksjukdomar

Depression
Nästan en tredjedel av befolkningen får en depression någon gång i livet. Vanliga symtom vid en depression är nedstämdhet, trötthet, avsaknad av glädje och lust till saker som man förut tyckt varit roliga samt minskad ork och lust att ta i tu med saker.

Depression kan komma utan någon tydlig orsak eller utlösas av yttre händelser, till exempel stora livsförändringar, familjeproblem eller sorg. Svåra upplevelser tidigare i livet kan göra att man lättare drabbas av depression i vuxen ålder. Flera olika faktorer bidrar till en depression, till exempel biologisk sårbarhet, ärftlighet och stress.

Vår integritetspolicy hittar du här: https://www.hjarnfonden.se/integritetspolicy/

Some participants in the race

Avatar image
• GPS
Patrick Streith
#5064 Sibirien Alet Klubb
00:01
Avatar image
• GPS
Katarina Bergenholtz
#5067 Wifetrap rollers
00:01
Avatar image
• GPS
Lena Fransson
#5073 Växjö löparklubb
00:01

Images

Gallery image

You might also be interested in...