SKODA XC MTB 50 KM

SKODA XC MTB 50 KM

Start time
Sunday 28 May 2023 08:00
Type of race
MTB
Location
Göteborg, Sweden
Distance
49.79 km
Participants in race
5
Organizer
Guided Heroes

Useful links

Race description

Västsveriges största cykelfest firar 10 år. Upplev folkfesten med start, mål och eventby på klassiska Heden mitt i centrala Göteborg.

Erbjudande:
Ange rabattkod RACEONE200 för 200 kr rabatt när du köper din startplats.

GÖTEBORGSGIROT XC MTB 50 KM är ett lopp som tar dig genom natursköna Delsjön med omnejd. Loppet utgår från Heden i centrala Göteborg och går i såväl terräng som på stigar, grus och någon kort transport på asfalt. Banan består av blandade utmaningar genom både snabba eller tekniska partier, men loppet är mer fysiskt krävande än vad det är tekniskt. Målsättningen har varit att skapa en bansträckning som är rolig, varierande och där flera cyklister kan delta samtidigt utan trängsel. Genom en bra dialog med myndigheterna har vi fått möjlighet att använda fina naturstigar och göra vissa förbättringar i terrängen. Det finns en tävlingsklass för deltagare med tävlingslicens och en motionsklass som är öppen för alla över 15 år.

Årets bansträckning är den samma som kördes 2021, vilken har varit den mest uppskattade bland våra cyklister. I år har det också gjorts en liten uppdatering av sträckan vid MTB-spåret ner från Brudaremossens mast.

Some participants in the race

Avatar image
• GPS
David Söderqvist
#7149
08:02
Avatar image
• GPS
Max Niemelä Ingvarsson
#6015 Varbergs mtb
08:00
Avatar image
• GPS
Johan Adolfsson
#7067 Ahlsell Sverige AB
08:02

Track

Ascend
2123 m
Descend
2123 m
Map

Images

Gallery image

You might also be interested in...