Hjärnsteget 7 km

Hjärnsteget 7 km

Start time
8-17 April 2022
Type of race
Running
Location
Virtual - Participate anywhere
Distance
7 km
Participants in race
225
Organizer
Hjärnfonden

Useful links

Race description

Hjärnsteget är loppet där både du och forskningen gör framsteg. Loppet är initierat av Hjärnfonden och överskottet går till forskning och information om hjärnan och hjärnans sjukdomar.

Att springa är bra för hjärnan och precis som för forskningen är det viktigt att arbeta långsiktigt om man ska lyckas uppnå sina mål. Därför är Hjärnsteget en utmaning som sträcker sig över fyra lopp under ett år.

Nytt för i år: En egen insamling! En egen insamling är ett sätt för dig att samla in pengar till forskningen om hjärnan. Det är enkelt och roligt, så låt familj och vänner stötta dig genom att bidra till din insamling.
Glöm inte bocka i rutan om att du vill ha en insamling när du köper din biljett!
Läs mer om hur det fungerar här: https://insamling.hjarnfonden.se/how-it-works och se andra insamlingar här: https://insamling.hjarnfonden.se/

Du kan välja att anmäla dig till ett lopp i taget eller till en serie på fyra lopp. Spring, gå, eller rulla någon av sträckorna 3 km, 5 km, 7 km, 10 km eller 21 km. Du väljer fritt bland sträckorna från lopp till lopp. Försök förbättra din tid eller kanske öka sträckan för varje gång. Dina framsteg blir framsteg för forskningen.

Kommande lopp:

Vår: 8 - 17 april 2022
Sommar: 3 - 12 juni 2022
Höst: 7 - 16 oktober 2022
Vinter: 6 - 15 januari 2023

Anmälningsavgift för ett lopp:

 • 249 kr ink medalj*
 • 379 kr ink medalj och Hjärnstegets t-shirt i funktionsmaterial**
   
  Anmälningsavgift för fyra lopp:
  Vill du utmana dig själv till en långsiktig hälsosatsning så har du möjligheten att köpa alla fyra loppen till ett specialpris.
 • 799 kr ink medalj
 • 899 kr ink medalj och Hjärnfondens t-shirt i funktionsmaterial
   
  Vid anmälan till hela serien så erhålls en loppkod som du använder vid alla fyra loppen. Anmälan till kommande lopp öppnas efter att innevarande lopp avslutats.

Anmäl dig innan den 15 mars för att garanterat få din T-shirt innan start. Anmälan är öppen fram till och med 17 april kl 23:00.

Registrera ditt lopp genom att använda RaceOne-appen, alternativt registrera det manuellt i efterhand om du använt GPS-klocka eller annan träningsapp för registrering. Registrering av ditt resultat skall ske senast 23:59 på söndagen den 17 april. ​

Ladda gärna upp din upplevelse i sociala medier och tagga #hjärnsteget.

Du får din medalj och T-shirt (tillval) hemskickade, vi skickar ut dem löpande så ju tidigare du anmäler desto fortare får hem dem.

*Medaljen är framställd av trä med lasergravyr som är en grön märkmetod. Vid gravering används inga kemikalier eller andra material. Produceras av en lokal leverantör.

**T-shirt med Sustainable Choice-märkning, 100% polyester gjord av Återvunna PET-flaskor. Sustainable Choice är plagg producerade i hållbara material och med minsta möjliga miljöpåverkan – från fiberframställning till färdig produkt.

Vår integritetspolicy hittar du här: https://www.hjarnfonden.se/integritetspolicy/

Some participants in the race

Avatar image
• GPS
Katarina Bergenholtz
#3640 Wifetrap rollers
00:01
Avatar image
• GPS
Lena Tibbelin Buhre
#3598 Attunda OK
00:01
Avatar image
• GPS
Lina Alm
#3635 TeamSittupp
00:01

Images

Gallery image

You might also be interested in...